Vaststelling bestemmingsplan Bram Streeflandweg 42 e.o., 2010

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Bram Streeflandweg 42 e.o., 2010’ ongewijzigd vastgesteld.

Het plan heeft betrekking op de agrarische gronden van en rondom het hoveniersbedrijf aan de Bram Streeflandweg 42 te Renkum, gebied 3b4, en het hoveniersbedrijf. Deze gronden waarop het hoveniers bedrijf is gevestigd krijgen de bestemmingen ‘Tuin’ en ‘Hoveniersbedrijf’, dit is nagenoeg gelijk aan hetgeen in het huidige bestemmingsplan is opgenomen. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt het, ten opzichte van het huidige bestemmingsplan, niet meer mogelijk voor het hoveniersbedrijf om bomen en planten te kweken, waarvoor het nodig is om te spuiten met gewasbestrijdingsmiddelen, waarbij ook een (milieu)hindercirkel geldt. Hierdoor vervalt de hindercirkel van het bedrijf en wordt woningbouw, via het eveneens op 27 oktober 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘3b4 midden 2010’, in de directe omgeving mogelijk. De agrarische gronden hebben in het huidige bestemmingsplan nog een uit te werken bestemming ‘groen en wonen’. Dit wordt is nu ‘agrarisch’ geworden. Ook is in dit bestemmingsplan het zuidelijk deel van het Goldsteinpad, langs het hoveniersbedrijf, opgenomen met de bestemming ‘Verkeer’.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van woensdag 24 november 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Renkum. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0119rh-va06 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0119rh-/NL.IMRO.0274.bp0119rh-va06

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven