stcrt-2010-1841-001.png Bestemmingsplan ‘Brakenstraat 38a−42a’ ongewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 11 februari 2010 gedurende zes weken het op 28 januari 2010 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Brakenstraat 38a−42a’ ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het plan betreft het legaliseren van een woning. Op het perceel Brakenstraat 38a−42a staat een woning en een aantal bijgebouwen. De woning is zeker al sinds begin jaren ’70 aanwezig. De woning is echter nooit opgenomen of bestemd in een bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit, van 11 februari tot en met 24 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Informatiehoek in het gemeentehuis, De Hofnar 15 te Valkenswaard. De stukken liggen tevens ter inzage in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 en het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55.

Ook bestaat vanaf donderdag 11 februari 2010 de mogelijkheid het plan via de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 11 februari gedurende zes weken (tot en met 24 maart 2010) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 10 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven