Ontwerpbestemmingsplan Dortherbeek

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 25 november 2010 tot en met 6 januari 2011 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Dortherbeek en bijbehorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan Dortherbeek heeft betrekking op de Dortherbeek en het gebied daaromheen. Het plangebied loopt vanaf de spoorlijn Deventer–Zutphen en loopt in westelijke richting tot aan Dorth.

Het bestemmingsplan maakt maatregelen aan en rondom de Dortherbeek mogelijk. Deze maatregelen bestaan uit verbreding en het terug brengen van het meanderen van de beek en het aanleggen van natte moerasachtige gebieden naast de beek. Deze maatregelen zijn nodig in het kader van de Europese Richtlijnen Water (KRW). Tevens kan daardoor het landschapsbeeld rond de Dortherbeek worden hersteld en is er watercompensatie mogelijk in verband met de ontwikkeling van het Bedrijvenpark A1. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is het ontwerpbestemmingsplan aangepast. Het plangebied is verkleind. Alleen de gebieden waar water of moerasachtig gebied aangelegd gaat worden, zijn in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen treft u een directe link aan naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70, en Colmschate: Wijkbibliotheek, Flora 259 en het voormalig gemeentehuis in Gorssel, Hoofdstraat 28.

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Dortherbeek naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Dortherbeek’. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling een zienswijze ten aanzien van ontwerpbestemmingsplan Dortherbeek kenbaar te maken bij mw.Y. Voortman of mw. P. Bouterse van de Eenheid Ruimte en Samenleving, telefoon 14 0570.

Naar boven