Beslissing m.e.r-beoordeling varkenshouderij Bankenstraat 16 te Etten-Leur

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur geven er kennis van dat zij een besluit hebben genomen op de door Hendrix UTD namens Lameba bv (de heer R. Snijders) ingediende aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht ten behoeve van de varkenshouderij aan de Bankenstraat 16 te Etten-Leur. De heer Snijders wil zijn bestaande varkenshouderij aan de Bankenstraat 16 ondermeer uitbreiden met een nieuwe zeugen- en biggenstal. Deze uitbreiding (en wijziging) wordt genoemd in bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage en betekent dat burgemeester en wethouders, voordat een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt aangevraagd, moet beslissen of voor de uitbreiding een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer en de hier genoemde criteria waarnaar wordt verwezen heeft het college besloten dat gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer en de gegevens uit de Aanmeldnotitie betreffende de voorgenomen uitbreiding van de varkenshouderij aan de Bankenstraat 16 geen milieu-effectrapport hoeft worden gemaakt.

De aanmeldingsnotitie, het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 25 november 2010 gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor, op maandag van 09.00 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Desgevraagd kunnen de stukken, gedurende de hiervoor genoemde termijn van zes weken, buiten kantooruren worden ingezien. U dient hiervoor een afspraak te maken met de afdeling Vergunning en Handhaving (telefoon 14 076).

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep openstaat. U kunt uw zienswijze tegen deze beoordelingsbeslissing te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het verzoek om vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

24 november 2010

Naar boven