stcrt-2010-1833-001.png Ter inzage ligging vastgesteld bestemmingsplan en vastgesteld exploitatieplan ‘Versteeglaan’

De gemeenteraad heeft op 28 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Versteeglaan’ ongewijzigd vastgesteld en het exploitatieplan ‘Versteeglaan’ gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en plankaart.

Het plangebied ligt aan de Versteeglaan aan de oostelijke rand van het dorp Groenekan. De grenzen van het plangebied worden gevormd door de Versteeglaan in het westen, het perceel Groenekanseweg 74 in het noorden, de gronden achter Groenekanseweg 76 in het oosten en in het zuiden ligt de grens ter hoogte van Versteeglaan 142. Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is om de nieuwbouw van de basisschool De Nijepoort mogelijk te maken.

Het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan bestaat uit een kaart van het exploitatiegebied, een omschrijving van de werken en werkzaamheden en een exploitatieopzet. Het exploitatieplangebied valt volledig samen met de begrenzing van het bestemmingsplangebied. De wijzigingen hebben betrekking op: Paragraaf 4.1.1 Parameters, Paragraaf 4.8.1 maximaal te verhalen kosten, en enkele aanpassingen van redactionele aard.

Overeenkomstig de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Versteeglaan’ respectievelijk het gewijzigd vastgesteld exploitatieplan ‘Versteeglaan’ met ingang van 11 februari 2010 gedurende zes weken tot en met 24 maart 2010 voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis in Bilthoven (Soestdijkseweg Zuid 173).

Gedurende genoemde termijn van tervisielegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze met betrekking tot de ontwerpplannen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze eerder kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan tegelijkertijd, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend als gevolg waarvan het besluit van de gemeenteraad niet in werking treedt totdat op dat verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Bilthoven, 10 februari 2010

Naar boven