Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit van 9 november 2010 houdende wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NMa 2009

Nr. 500142/25.O1454

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit,

Gezien de goedkeuring van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging NMa 20091 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 13 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel a wordt ‘stafdienst Bedrijfsvoering en Informatiemanagement’ vervangen door: stafdienst Bedrijfsvoering.

2. In onderdeel c wordt ‘Opsporing en Informatiemanagement’ vervangen door: Onderzoek en Informatiemanagement.

B

Artikel 18 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. Er is een functionaris verschoningsrecht als bedoeld in artikel 1, onder 11, van de Werkwijze NMa analoog en digitaal rechercheren.

2. In het tweede lid wordt ‘privilegefunctionaris’ vervangen door: functionaris verschoningsrecht.

C

Artikel 21, tweede lid, onder 14° , vervalt, onder vervanging van de puntkomma door een punt aan het eind van artikel 21, tweede lid, onder 13°.

D

Artikel 22, onderdeel d, komt te luiden:

  • d. het accorderen van binnen- en buitenlandse dienstreizen en reiskostendeclaraties binnen- en buitenland.

E

Artikel 23, eerste lid, onderdeel j, vervalt, onder vervanging van de puntkomma door een punt aan het eind van artikel 23, eerste lid, onderdeel i.

F

Na artikel 23 wordt een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 23a

De Programmamanager Inlichtingen, de Inlichtingenrechercheurs en de Informatiespecialist werkzaam bij het cluster Recherche en Inlichtingen van de directie Mededinging, zijn aangewezen als toezichthoudende ambtenaren als bedoeld in paragraaf 3.3 van de Beleidsregel van de Nederlandse Mededingingsautoriteit met betrekking tot (anonieme) informanten.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na publicatie van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit,

P. Kalbfleisch.

F.J.H. Don.

J.Th.A. de Keijzer.

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, Juridische Dienst, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag.

TOELICHTING

De wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NMa 2009 voert enkele redactionele wijzigingen door. Deze houden verband met naamsveranderingen binnen de directie Regulering Energie en Vervoer en de nieuwe Werkwijze NMa analoog en digitaal rechercheren. Daarnaast wordt uit praktische overwegingen het accorderen van buitenlandse dienstreizen en reiskostendeclaraties voor het buitenland gemandateerd aan clustermanagers en hun plaatsvervangers. Tot slot wordt expliciet bepaald wie toezichthoudende ambtenaren zijn met betrekking tot (anonieme) informanten.


XNoot
1

Stcrt. 2009, nr. 14819; laatstelijk gewijzigd in Stcrt. 2010, nr. 9370.

Naar boven