stcrt-2010-1819-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Puiflijk, paardenhouderij Ten Doeschate’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 10 december 2009 het bestemmingsplan ‘Puiflijk, paardenhouderij Ten Doeschate’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de vestiging van het paarden- en schapenhouderijgedeelte van het bedrijf aan de Kerkstraat 26 te Puiflijk op een nieuwe locatie ten zuiden van de door te trekken Maas- en Waalweg (N322) te Puiflijk. De nieuwe locatie is gelegen op de kadastrale percelen gemeente Druten, sectie C, nummers 588, 648, 649, 650, 651, 653, 2400, 2401, 2402, 3109 (allen gedeeltelijk), 654 en 2399.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen wijzigingen in de planregels voor wat betreft de maximale inhoudsmaat van de bedrijfswoning en het schrappen van de mogelijkheid hiervan ontheffing te verlenen ten behoeve van inwoning.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 11 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Heuvel 1 te Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken wordt tevens op de website van de gemeente Druten geplaatst (www.druten.nl → Actueel → bekendmakingen).

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze overeenkomstig artikel 23 van de Wet ruimtelijke ordening kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze kenbaar hebben gemaakt, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens kan gedurende de beroepstermijn – naast een beroepschrift – een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zonder dit verzoek treedt het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepsschrift.

Druten, 10 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De secretaris,

J.J. Driessen.

De burgemeester,

L.J.E.M. van Riswijk.

Naar boven