Vaststelling Projectbesluit Fietsverbinding ZWR Stolwijkersluis

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken bekend dat zij op 2 november 2010 het projectbesluit Fietsverbinding Zuidwestelijke Randweg hebben vastgesteld. Dit projectbesluit maakt in de toekomst de realisatie van een verbinding voor langzaam verkeer tussen de Gouderaksedijk in het noorden en de Gouderakse Tiendweg in het zuiden mogelijk.

Het inpassingsplan Zuidwestelijke Randweg N207 voorziet al in de aanleg van een tunnelbak onder de Zuidwestelijke Randweg.

Ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit zijn er in de regels en verbeelding geen wijzigingen aangebracht. Bij de toelichting is de ingediende aanvraag om bouwvergunning voor de tunnel gevoegd.

Het projectbesluit Fietsverbinding ZWR Stolwijkersluis ligt met ingang van 18 november 2010 tot en met 29 december 2010 gedurende zes weken ter inzage. Het projectbesluit met kenmerk NL.IMRO.0513.1201PBFietsverbZWR-DF01 is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Gouda, www.gouda.nl/bekendmakingen. Tevens kunt u, tijdens openingsuren, de stukken inzien bij de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.

Tegen het besluit tot vaststelling van het projectbesluit kan van vrijdag 19 november 2010 tot en met donderdag 30 december 2010 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Den Haag, Sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat:

  • voor degenen, die tijdig hun zienswijze bij het college naar voren hebben ingebracht;

  • voor degenen, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij het college naar voren hebben gebracht.

Indien u van mening bent dat er een spoedeisend belang is om het besluit niet in werking te laten treden, kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken.

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Mocht u nog vragen hebben over het projectbesluit, kunt u contact opnemen met de heer M. Kwakman van de afdeling Gebiedsontwikkeling van de gemeente Gouda. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer (0182)588 388.

Gouda, 17 november 2010

Naar boven