Bestemmingsplan De Held I

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2010 het bestemmingsplan De Held I heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de watergangen tussen De Held I en het toekomstige woongebied De Held III, in het zuiden door het water achter de woningen aan het Kliefdiep en achter de speelplek aan de Siersteenlaan, in het oosten door het Roege Bos, de manege aan de Leegeweg en de Eelderbaanzone, en in het noorden door het Aquamarijnpad en het water ten noorden van de Oscar Wildestraat.

Het nieuwe plan legt de bestaande situatie vast met enige ruimte voor woninguitbreiding.

Het plan is ongewijzigd vastgesteld zoals het ter inzage heeft gelegen van 4 juni tot en met 15 juli 2010.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 19 november tot en met 30 december 2010 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling verkrijgbaar op bovenvermelde adressen.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 19 november tot en met 30 december 2010 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 18 november 2010

Naar boven