Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Koemeersdijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan ‘Koemeersdijk’ op 5 oktober 2010 gewijzigd heeft vastgesteld. Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. De wijzigingen houden het volgende in:

  • 1. In het plan zal verwezen worden naar de juiste watertoets van 8 juli 2010;

  • 2. De juiste woningbouwaantallen zullen in de toelichting worden opgenomen;

  • 3. In artikel 8 van de regels zal worden opgenomen dat er voor het verlenen van een ontheffing advies wordt gevraagd aan het waterschap;

  • 4. De juiste goot- en bouwhoogtes zullen worden opgenomen op basis van het beeldkwaliteitsplan;

  • 5. De verkeersremmende maatregel aan de Slikdijk is uit het plangebied gehaald;

  • 6. De overkapping van het seniorenhof wordt opgenomen in het bouwvlak met een aanduiding voor de overkapping;

  • 7. Het bouwvlak van de seniorenhof zal verruimd worden en er zal de reguliere bijgebouwenregeling worden opgenomen.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 november 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeentebalie. Het plan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.eersel.nl.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de uitbreiding van Wintelre met woningen ten noorden van de Slikdijk aan de Koemeersdijk.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken.

Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Naar boven