stcrt-2010-1814-001.png Startnotitie MER ‘Rijndijk 7a, Wijk bij Duurstede’

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maken, gelet op het bepaalde in de artikelen 7.12 en 7.14 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Aanleiding

Initiatiefnemer Maatschap Vernooij heeft op het adres Rijndijk 7a (3962 MX), kadastraal bekend Gemeente Wijk bij Duurstede, sectie A, nummer 881, een agrarisch bedrijf gericht op de productie van eieren. Als gevolg van gewijzigde regelgeving moet de huisvesting worden omgebouwd naar een ander staltype. Uitgaande van een ongewijzigde ammoniakemissie is gekozen voor een geringe uitbreiding van het aantal dierplaatsen, verdeeld over een nieuwe stal en de verbouw van de bestaande stal.

Terinzagelegging startnotitie

Voordat het MER kan worden opgesteld dient de gemeenteraad richtlijnen vast te stellen. Bij het opstellen van de MER dient de initiatiefnemer rekening te houden met deze richtlijnen.

De richtlijnen zullen zijn gebaseerd op de startnotitie, het advies van de Commissie voor het Milieueffectrapport, de adviezen van de wettelijke adviseurs en de reacties die naar aanleiding van de startnotitie bij de gemeente worden ingebracht.

Deze startnotitie ligt van donderdag 11 februari 2010 tot en met woensdag 24 maart 2010 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. De startnotitie is ook digitaal in te zien via www.wijkbijduurstede.nl.

Gedurende de termijn dat de startnotitie MER ter inzage ligt, kan eenieder zijn reactie sturen aan de Gemeente Wijk bij Duurstede, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede, t.a.v. de heer Michiel Uitdehaag, o.v.v. reactie Startnotitie MER.

Naar boven