stcrt-2010-1808-001.png Vaststelling en reactieve aanwijzing Buurse-zuid

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken bekend:

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buurse-zuid’ inclusief reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten

De gemeenteraad heeft bij besluit van 16 december 2009, nr. R7 het bestemmingsplan ‘Buurse-zuid’ gewijzigd vastgesteld. Het plangebied is circa 2,7 hectare groot en is gelegen ten oosten van de Broekheurnerweg en ten noorden van de Alsteedseweg in Buurse.

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben bij besluit van 26 januari 2010 besloten om voor een gedeelte van Buurse-zuid een reactieve aanwijzing te geven. Deze reactieve aanwijzing leidt er toe dat het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan niet in stand blijft voor het gedeelte dat op de bij de reactieve aanwijzing behorende kaart is aangegeven.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing met bijbehorende kaart liggen met ingang van 11 februari 2010 tot en met 24 maart 2010 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. Tevens liggen het vastgestelde exploitatieplan en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan in dezelfde periode ter inzage. De betreffende stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

Tevens zijn deze stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de site van de gemeente Haaksbergen: www.Haaksbergen.nl.

Tijdens de terinzage termijn kunnen belanghebbenden reageren. U kunt schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van de gemeenteraad en het besluit van Gedeputeerde Staten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

Haaksbergen, 10 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

K.B. Loohuis,

burgemeester.

I.C. Seuters-Koopman,

secretaris.

Naar boven