Vaststelling structuurvisie Amstelveen Zuid

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat in hun vergadering van 9 november j.l. is besloten de structuurvisie Amstelveen Zuid ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad. De ontwerpstructuurvisie heeft van 17 juni tot en met 29 juli 2010 ter inzage gelegen. De ingekomen zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de nota van beantwoording en hebben geleid tot enkele aanpassingen.

De structuurvisie met bijbehorende kaart en toelichting betreft een zuidelijk deel en een noordwestelijk deel van het zuidelijk deel van het grondgebied van Amstelveen.

Het zuidelijk deel van het plangebied grenst grofweg zuidelijk aan de Randweg (gemeentegrens), westelijk aan de Legmeerdijk en oostelijk aan de Bovenkerkerweg (met een deel oostelijk van de Zijdelweg). Noordelijk wordt de grens gevormd door het centrale deel van de Legmeerpolder. Het noordwestelijk deel van het visiegebied wordt zuidelijk begrensd door de 20ke-geluidscontour van Schiphol en noordelijk door Westwijk.

De structuurvisie Amstelveen Zuid (2010−2020) is een visie op hoofdlijnen volgens de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. De visie brengt reeds vastgesteld beleid en geplande ontwikkelingen in kaart en met elkaar in verband; het biedt voor Amstelveen Zuid een totaalperspectief.

De structuurvisie biedt de planologische onderbouwing voor de mogelijkheid tot het (deels) verhalen van gemeentelijke kosten omlegging N201 (inclusief ongelijkvloerse kruising) via de ontwikkelgebieden bedrijventerreinen ‘De Loeten’ en ‘Amstelveen Zuid’ en woningbouwlocatie ‘De Scheg’. Daarnaast behoort, met de structuurvisie als basis, gedeeltelijk kostenverhaal voor provinciaal recreatief groenproject AmstelGroen tot de mogelijkheid.

De structuurvisie, inclusief nota van beantwoording en raadsvoorstel, ligt vanaf woensdag 17 november 2010 in het raadhuis bij de balie Bouwen & Vergunningen. Aanmelden bij de receptie. De openingstijden zijn: maandag tot en met woensdag 8.30−15.30 uur, donderdag 8.30−16.30 uur, vrijdag 8.30−12.30 uur. De structuurvisie is ook in te zien op de gemeentelijke internetsite, www.amstelveen.nl

Voorafgaand aan de vaststelling van de structuurvisie in de raadsvergadering van naar verwachting 15 december, wordt het raadsvoorstel besproken in de commissievergadering Ruimte, Wonen en Natuur van naar verwachting 30 november 2010. Wanneer u mondeling wilt inspreken over dit onderwerp tijdens deze commissievergadering kunt u zich hiervoor aanmelden bij de griffier van de raad (mevrouw P. Georgopoulou, tel. 020-540 4416).

Voor meer informatie over de structuurvisie Amstelveen Zuid kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid van de gemeente Amstelveen (de heer A. Blok, tel. 020-540 4911)

Naar boven