Partiële statutenwijziging Stichting Nederlands Letterenfonds

De statuten van de Stichting Nederlands Letterenfonds, gevestigd te Amsterdam, Staatscourant 2010, nr. 4711, zijn na goedkeuring van de Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, bij notariële akte van 30 augustus 2010 als volgt gewijzigd:

  • 1. Lid 15 van artikel 5 is vervangen door een nieuw lid, luidende als volgt:

    • ‘15. Het bestuur vertegenwoordigt de stichting.

      De stichting wordt daarnaast vertegenwoordigd door de voorzitter van het bestuur tezamen met de directeur, als bedoeld in lid 10 van dit artikel, of de directeur tezamen met de penningmeester, of de voorzitter van het bestuur tezamen met een andere bestuurder, ook bij het sluiten van overeenkomsten als bedoeld in artikel 5 lid 16.

      Voorts is het bestuur van de stichting bevoegd één of meer van zijn leden dan wel de directeur volmacht te geven de stichting binnen de daarin omschreven grenzen te vertegenwoordigen.’.

  • 2. Na Artikel 5 lid 15 is een nieuw lid (16) toegevoegd, luidende als volgt:

    • ‘16. Het bestuur is bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding en bezwaring van registergoederen, alsmede het aangaan van overeenkomsten waarbij de stichting zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt.’

Het bestuur van het Nederlands Letterenfonds,

namens het bestuur,

H.Th.M.M. Pröpper,

directeur.

Naar boven