Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kern Gennep’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Gennep maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gennep op 25 oktober 2010 heeft besloten tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kern Gennep’.

Het gebied ‘Kern Gennep’ bestaat uit het historisch stadscentrum van Gennep inclusief de Niers, ’t Straatje, de (volks)tuintjes aan het Melkstraatje met de daarachter gelegen voormalige boerderij aan de Maaskempweg, en het gebied tussen de Zuid-oostwal en de Elckerlycschool. Het wordt globaal begrensd door de rivier de Niers in het noordoosten, de Maaskempweg en ’t Straatje in het westen en zuidwesten, de Picardie en de Elckerlyc-school in het zuidoosten. Voor dit gebied gelden op dit moment 7 bestemmingsplannen.

Doel van het bestemmingsplan ‘Kern Gennep’ is om gedurende de planperiode van 10 jaar te beschikken over één actueel en effectief beleidsinstrument.

Overzicht van bij vaststelling aangebrachte wijzigingen

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en enkele ambtshalve aanpassingen bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat met ingang van 27 mei 2010 ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de verbeelding, de regels en de toelichting van het plan. In het ter inzage liggende raadsvoorstel zijn alle wijzigingen nader aangegeven, behalve een wijziging door de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 25 oktober 2010. Deze wijziging houdt in dat de regels in die zin zijn aangepast, dat aan de wijzigingsbevoegdheid van burgemeester en wethouders (om de bestemming ‘Maatschappelijk’ van het historische stadhuis Markt 1 te wijzigen in de bestemming ‘Horeca’) als bedoeld in artikel 26.2.3 van de planregels een derde voorwaarde is verbonden, luidende ‘voorafgaande aan toepassing van deze wijzigingsbevoegdheid wordt de gemeenteraad gehoord’.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 18 november 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur) bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast zijn besluit en bestemmingsplan raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • Digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan of uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart.

  • Digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website www.gennep.nl onder het kopje ‘digitaal loket’ → bestemmingsplannen → Kern Gennep.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 18 november 2010 tot en met 29 december 2010 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Gennep, 17 november 2010

Burgemeester en wethouders van Gennep.

Naar boven