Vaststelling bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Broekhorn’

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 28 september 2010 het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Broekhorn’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft het plangebied Broekhorn gelegen aan de westkant van Heerhugowaard, ingeklemd tussen de spoorlijn Alkmaar-Den Helder-Hoorn aan de oostzijde en het kanaal Alkmaar-Kolhorn aan de westzijde. Deze 1e partiële herziening Broekhorn’ heeft als doel om enkele bouwaanvragen en principeverzoeken van bewoners/ondernemers binnen het gebied, die in strijd zijn met het bestemmingsplan ‘Broekhorn’, mogelijk te maken. Daarnaast omvat dit bestemmingsplan verschillende ontwerpwijzigingen van de gebiedsontwikkeling Broekhorn.

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

In de regels:

  • artikel 3 Gemengd-1 aanvullen met het opnemen van twee ontheffingsmogelijkheden van de gebruiksregels;

  • artikel 9 Water lid 9.2 bouwregels aanvullen met bouwregels voor de functieaanduiding ‘woonschepenligplaats Wl’;

Op de verbeelding:

  • aanpassen van de ‘Wro - zone wijzigingsbevoegdheid’ op de bestemming ‘Gemengd-1’;

  • opnemen van de functieaanduiding ‘woonschepenligplaats Wl’ in de bestemming ‘Water’ ter hoogte van de Westdijk 38;

Terinzageligging

Het gewijzigd vastgestelde plan ligt met ingang van donderdag 18 november 2010 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkplannen.nl.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 16 december 2010 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep in te stellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 16 november 2010

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven