Bestemmingsplan Buitengebied Gilze en Rijen

De gemeenteraad van de gemeente Gilze en Rijen heeft op 27 september 2010 het bestemmingsplan Buitengebied Gilze en Rijen gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan is een integrale herziening van het planologisch kader van het buitengebied van de gehele gemeente. Voorts heeft de Raad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreffen wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen op de verbeelding en in de regels en toelichting van het bestemmingsplan. Op de verbeelding, de regels en in de toelichting van het bestemmingsplan zijn tevens ambtshalve wijzigingen aangebracht en is een erratalijst van toepassing die tevens bij het raadsbesluit is vastgesteld. De wijzigingen zijn in het plan verwerkt en separaat opgenomen in een bijlage bij het bestemmingsplan die bij de stukken is gevoegd.

Het bestemmingsplan ligt van 18 november tot en met 29 december 2010 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagen van 8.30 tot 19.00 uur, ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen (Raadhuisplein 1 te Rijen). Voorts is het plan tijdens openingtijden in te zien in de bibliotheek van Gilze (Kerkstraat 106 te Gilze), het gemeenschapshuis De Rietakker (Kapelstraat 5 te Molenschot) en het gemeenschapshuis The Chump (Gerardus Majellastraat 2 te Hulten). Daarnaast kunt u dit bestemmingsplan bekijken op de website van de gemeente Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl, ‘Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daags na de datum van deze publicatie kan, gedurende 6 weken, beroep worden aangetekend door:

  • een belanghebbende die tijdig, op grond van artikel 3.8.1 Wro, een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest, op grond van artikel 3.8.1 Wro, een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep betrekking heeft op een eventuele wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Rijen, 17 november 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

R.M. Wiersema.

De burgemeester,

R.H. Roep.

Naar boven