Vastgestelde hogere grenswaarden Wet geluidhinder in verband met vaststelling bestemmingsplan ‘Nes-Noord’

Burgemeester en wethouders van Schagen maken bekend dat bij besluit van 7 september 2010 hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluihinder ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Nes-Noord’ zijn vastgesteld.

Het bestemmingsplan is op 26 oktober 2010 vastgesteld.

Het betreffen hogere grenswaarden ten behoeve van de bestemming ‘Woongebied-Uit te werken’ zoals geprojecteerd in het genoemde bestemmingsplan. Binnen die bestemming zullen maximaal 485 woningen worden gerealiseerd.

Het gebied ligt aan de oostkant van de gemeente, ten noorden van de Nes en wordt voorts begrensd door de provinciale wegen N241 en N248 en de spoorlijn Alkmaar-Den Helder.

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, en alle spoorlijnen zijn op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand van de weg te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeurgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

De binnen het bestemmingsplan geprojecteerde bestemming ‘Woongebied-Uit te werken’ is deels gelegen binnen de geluidzones van de spoorlijn Alkmaar-Den Helder en de wegen Kanaalweg (Provinciale weg N248), Provinciale weg N241 en de Cornelis Blaauboerlaan. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer een geluidsbelasting optreedt van maximaal 62 dB en als gevolg van het railverkeer van maximaal 68 dB.

Vastgestelde hogere waarden wegverkeers- en spoorweglawaai

Op grond van artikel 3.2 van het Besluit geluidhinder j° 110a van de Wet geluidhinder, is voor het wegverkeerslawaai een hogere waarde vastgesteld van 62 dB en op grond van artikel 4.11 van het Besluit geluidhinder j° 110a van de Wet geluidhinder, voor het spoorweglawaai een hogere waarde van 68 dB.

Ter inzage

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 18 november 2010 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de cluster Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak (0224-210479).

De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding, bestemmingsplan ‘Nes-Noord’.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit heeft ingediend dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Tevens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit. Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor de behandeling van het beroepschrift moet griffierecht worden betaald aan de Raad van State.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Schagen, 17 november 2010

Naar boven