Ontwerpbestemmingsplan Foxhol

Een bestemmingsplan (plan) legt vast welke functies in een bepaald gebied zijn toegestaan en stelt regels over gebruik en bebouwing van gronden.

Het plan voor Foxhol is een zogenoemd actualiserend plan; de huidige situatie is bestemd, de ontwikkelingen van de afgelopen periode zijn in het plan verwerkt.

Het plan heeft betrekking op het dorpsgebied van Foxhol, met uitzondering van de Klaas Nieboerweg. Het plangebied is in grote lijnen begrensd door het Oude Winschoterdiep aan de noordzijde, door de Woldweg aan de oostzijde, door de Gerrit Imbosstraat aan de zuid-westzijde en de Klaas Nieboerweg aan de westzijde.

Het ontwerp plan is afgestemd op recente ontwikkelingen en veranderde regelgeving. Inhoudelijk verschilt het ontwerp op twee punten van het voorontwerp plan.

Klaas Nieboerweg

Op basis van het Verkennend Onderzoek Bedrijfswoningen, uit 2009, is de Klaas Nieboerweg uit het bestemmingsplan geschrapt. Het punt is, dat het industriegeluid op de gevels van de woningen langs de Klaas Nieboerweg boven de wettelijke normen ligt, en herstel van deze situatie een kostbare zaak is, waarvoor momenteel de financiële middelen ontbreken.

Locatie Multifunctioneel centrum (MFC)

De locatie van het MFC is in dit bestemmingsplan in overeenstemming met het voorgestane gebruik bestemd. Het trapveld ten noorden van de MFC locatie is, mede op voorspraak van het dorp, van een groenbestemming voorzien.

Terinzagelegging

Terinzagelegging van het ontwerp plan gebeurt op basis van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het plan ligt, met bijbehorende stukken, ter inzage vandonderdag 18 november tot en met woensdag 29 december 2010 in het gemeentehuis, Gorecht Oost 157 te Hoogezand, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerp plan met bijlagen is te raadplegen op en te downloaden van www.hoogezand-sappemeer.nl. Klik op ‘ruimtelijke plannen’, ‘bestemmingsplannen’, ‘in procedure’.

Het ontwerp plan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

U kunt tijdens de periode van terinzagelegging op verschillende manieren uw zienswijze op het plan geven. U kunt schriftelijk uw zienswijze indienen. Die kunt u verzenden aan de gemeenteraad, postbus 75, 9600 AB Hoogezand. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. U kunt daartoe tijdens de periode van terinzagelegging contact opnemen met de heer A.R. van der Zee via onderstaand telefoonnummer voor een afspraak. Van het gesprek maakt de gemeente een verslag dat als zienswijze in het dossier wordt gevoegd.

Vervolg

Het college doet de gemeenteraad een voorstel voor vaststelling van het plan. In dit stuk wordt ingegaan op eventueel ingediende zienswijzen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0598) 373 852.

Hoogezand, 17 november 2010

Naar boven