Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen ‘Beusichem, Kom’, ‘Zoelen, Kom’, en ‘Bedrijventerreinen’

De gemeente Buren maakt bekend, dat de gemeenteraad op 26 oktober 2010 de volgende bestemmingsplannen gewijzigd heeft vastgesteld:

  • Bestemmingsplan ‘Beusichem, Kom’

    heeft betrekking op de bebouwde kom van Beusichem. Het plangebied betreft de kern Beusichem en het recreatieterrein ‘De Meent’.

  • Bestemmingsplan ‘Zoelen, Kom’

    heeft betrekking op de bebouwde kom van Zoelen. Het plangebied betreft de kern Zoelen.

  • Bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’

    heeft betrekking op vier bedrijventerreinen, te weten de bedrijventerreinen bij de volgende kernen: Beusichem, Buren, Lienden en Maurik.

Het gaat hier om zogenaamde conserverende bestemmingsplannen waarbij hoofdzakelijk het doel is om tot een actuele en eenduidige bestemmingsregeling te komen ter vervanging van de verschillende geldende bestemmingsplannen.

Gewijzigde vaststelling

De ontwerpbestemmingsplannen, zoals deze ter inzage hebben gelegen, zijn gewijzigd naar aanleiding van de zienswijzen. Daarnaast zijn er ambtshalve aanpassingen in de plannen aangebracht. Een overzicht van alle wijzigingen van de bestemmingsplannen is te raadplegen in de ‘Nota’s beantwoording zienswijzen en ambtshalve aanpassingen’.

Hoe kunt u de bestemmingsplannen bekijken?

Het raadsbesluit en de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen met de bijbehorende stukken liggen tijdens een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. Het geheel ligt ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik. De periode start op donderdag 18 november 2010 en duurt tot en met woensdag 29 december 2010. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag open van 9 tot 12 uur. Ook zijn de plannen te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.buren.nl.

De volgende bronbestanden zijn beschikbaar:

  • voor het bestemmingsplan ‘Beusichem, Kom’:

    via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.BEUBP20100001-vg01;

  • voor het bestemmingsplan ‘Zoelen, Kom’:

    via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.ZOEBP20100002-vg01;

  • voor het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’:

    via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.BUIBP20100003-vg01.

Hoe kunt u reageren op de plannen?

Gedurende de gestelde termijn van zes weken kan beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingediend door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan(nen) bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan(nen) bij de gemeenteraad kenbaar te maken, danwel belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Er moet dan wel een beroepschrift te zijn ingediend. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden (redenen) van het beroep en is voorzien van uw handtekening. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Maurik, 17 november 2010

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven