Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bemmer IV

De gemeenteraad van Laarbeek heeft op 16 september 2010 het bestemmingsplan Bemmer IV gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een bedrijventerrein in Beek en Donk, aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein Bemmer. Dit beoogde terrein is gesitueerd aan de noordzijde van de Vonderweg, ten oosten van de Bemmerstraat en ten westen van de N279.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van maandag 22 november 2010 tot en met maandag 3 januari 2011 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Gedurende deze termijn van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het vastgestelde plan is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door diegene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan (overeenkomstig artikel 3.8 Wro) zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Voor zover bij de vaststelling van het plan daarin wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan iedereen gedurende de termijn van terinzagelegging daartegen beroep instellen.

De ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de toevoeging van een geurstudie en de aanduiding van drie leidingen op de verbeelding (plankaart). De uitkomsten van de geurstudie hebben geen consequenties voor het onderhavige globale bestemmingsplan. De drie leidingen met belemmeringszone waren niet helemaal juist op de verbeelding aangeduid. Deze omissie is hersteld.

Verder zijn enkele delen van ingebrachte zienswijzen door de raad gegrond verklaard en in het bestemmingsplan verwerkt. De zienswijzen en de gemeentelijke reactie zijn verwoord in een door de raad vastgestelde responsnota. De gehonoreerde zienswijzen hebben betrekking op de mogelijkheid om zelfstandige kantoren te realiseren (deze mogelijkheid is in de vastgestelde regels vervallen) en de toevoeging van het behoefte-onderzoek aan de toelichting op het bestemmingsplan.

Na de vaststelling van het bestemmingsplan is de provincie Noord-Brabant op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende een periode van zes weken in de gelegenheid gesteld om inwerkingtreding van het bestemmingsplan te voorkomen, bijvoorbeeld door het geven van een reactieve aanwijzing. De provincie Noord-Brabant heeft geen gebruik gemaakt van deze gelegenheid.

Naar boven