Vaststelling bestemmingsplan Zijp 1A, Boekel

De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 14 oktober 2010 besloten het bestemmingsplan Zijp 1A, Boekel gewijzigd vast te stellen.

Beschrijving

Het plangebied is gelegen ten noorden van de Zijp, locatie Zijp 1A te Boekel, bekend als kadastrale percelen sectie M, nummers 484, 606, 607, 608 en 525.

Het bestemmingsplan heeft tot doel om het ter plaatse gevestigde varkensbedrijf te beëindigen en in ruil hiervoor de vestiging van een nieuw bedrijf voor kleine ambachtelijke bedrijfjes en opslag mogelijk te maken. Hiermee wordt onder andere de geurbelasting op de kom van Boekel verder teruggedrongen, een intensieve veehouderij uit de kernrand van Boekel verwijderd en worden mogelijkheden geboden voor alternatieve economische activiteiten in het landelijke gebied.

Bij haar besluit heeft de raad enkele beperkte wijzigingen vastgesteld. Deze wijziging hebben betrekking op het verder inperken van de bouwmogelijkheden ten aanzien van oppervlakte, goot- en nokhoogte. Er mag niet meer bebouwing worden toegevoegd. Hiervoor zijn enkele regels uit het plan geschrapt.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat het bestemmingsplan Zijp 1A, Boekel met bijhorende planstukken vanaf 17 november 2010 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. U kunt het pan desgevraagd ook buiten kantooruren inzien. Gedurende deze termijn is het plan met de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via onze website www.boekel.nl, onder ‘Beleid – digitale bestemmingsplannen – bestemmingsplannen in procedure’, en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Exploitatieplan:

De gemeenteraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen, aangezien het kostenverhaal anderszins is geregeld.

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2.500 EA in Den Haag, door diegene die zich tijdig met zienswijzen tot ons college hebben gewend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om (tijdig) zienswijzen in te brengen.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel, 17 november 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven