Ontwerpbestemmingsplan ‘Film-, Park-, Dans-, Verzetswijk en Lumièrepark’, Almere Stad ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Film-, Park-, Dans-, en Verzetswijk, het Lumièrepark en de tussengelegen zone, bestaande uit Ebenzer Howardpark en Laterna Magikapark een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 15 november 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 27 december 2010).

Wat houdt het plan in?

Voor het plangebied zijn de huidige bestemmingsplannen veelal ouder dan 10 jaar en dus aan herziening toe. Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van aard, maar het biedt de nodige flexibiliteit voor nieuwe initiatieven en/of functiewijzigingen op een aantal locaties. Het gaat dan om voorzieningenlocaties waar reeds bebouwing aanwezig is, zoals de clusters in het Laterna Magikapark en het Ebenezer Howardpark en de kantoren- strook ten noorden van NS-station Parkwijk. Tegelijkertijd behouden de groene gebieden, inclusief de kleine groenplekken in de wijken, hun groene bestemming.

Voorts zijn voor individuele woonwensen of kleinschalige activiteiten aan huis in dit plan de mogelijkheden verruimd.

In de directe omgeving van de buurtcentra kan via een wijzigingsbevoegdheid de bestemming van een aantal woningen van wonen veranderd worden naar werken. Voor een beperkt aantal hoekwoningen/bedrijfsruimten die langs ontsluitingswegen liggen is de bestemming ruimer geformuleerd. Deze locaties zijn geschikt om gebruikt te worden voor zowel wonen als werken. De meeste van die locaties zijn al in gebruik als bedrijfsruimte. De locaties zijn op de plankaart aangegeven.

Voor het Lumièrepark geldt dat een aantal wijzigingen mede het gevolg zijn van een uitspraak van de Raad van State in 2006.

De op het voorontwerpbestemmingsplan ingekomen inspraak- en overlegreacties zijn gedeeltelijk overgenomen en verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 15 november tot en met maandag 27 december 2010 kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerpbestemmingsplan Film-, Park-, Dans-, Verzetswijk en Lumièrepark’.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met het secretariaat DSO/ROM op telefoonnummer (036) 548 41 93, om een afspraak te maken op het stadhuis. Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook dit nummer bellen.

Inloopavond

Om kennis te nemen van het voorontwerpbestemmingsplan wordt op dinsdag 23 november 2010, van 19.00 tot 21.30 uur, een informatiebijeenkomst (inloopavond) gehouden in de aula van het schoolgebouw Helen Parkhurst, Bongertstraat 1. Een aantal medewerkers van de gemeente zal hierbij aanwezig zijn voor nadere toelichting en het beantwoorden van vragen.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2FHKNRS01-on01 Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP2FHKNRS01-on01

Naar boven