Ontwerpbestemmingsplan ‘De Groote Wielen’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Groote Wielen’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002048-1301 met bijbehorende stukken met ingang van 15 november 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/rp/ontwerpbestemmingsplan-degrootewielen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden in het Stadskantoor.

Algemeen

Het ontwerpbestemmingsplan is een integrale herziening van het geldende bestemmingsplan ‘De Groote Wielen’ uit 1999 en de twee partiële herzieningen uit 2001 en 2007.

Ligging en begrenzing plangebied

Het plangebied is gelegen ten noorden van de kern Rosmalen en ten oosten van het tracé van de nieuwe Zuid-Willemsvaart en Rosmalense Aa. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de Hustenweg, de westzijde door de Blauwe Sluisweg en de zuidzijde door het Laaghemaal. Aan de oostzijde wordt de plangrens gevormd door het zuiveringsmoeras van De Groote Wielen en door agrarisch gebied.

Bestemmingsplan

Voor het gebied ten zuiden van de Groote Wielenplas moet het bestemmingsplan worden gezien als een beheerplan. Met het beheerplan wordt beoogd enerzijds de huidige situatie (van de woonbuurten De Watertuinen, Broekland, delen van de Vlietdijk en de Hoven, de Sport- en recreatiezone en het agrarische gebied ten noordoosten van de Groote Wielenplas) gedetailleerd vast te leggen en deze situatie op een verantwoorde wijze te beheren en anderzijds directe bouwmogelijkheden te scheppen voor een deel van bedrijvenpark De Groote Vliet en woonbuurt de Hoven.

Het bestemmingsplan is tevens een ontwikkelingsplan. Voor de gebieden, waar de te realiseren ontwikkelingen nog onvoldoende concreet zijn (namelijk de Lanen en het Centrum en enkele delen van de Vlietdijk en de Groote Vliet), zijn in het plan een uitwerkingsverplichting en een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Zodra de plannen hiervoor verder zijn uitgewerkt, wordt op termijn per deelgebied een uitwerkingsplan (al dan niet in combinatie met een wijzigingsplan) opgesteld op basis waarvan de omgevingsvergunningen voor bouwen kunnen worden verleend.

Reageren

Gedurende deze termijn wordt aan een ieder de mogelijkheid geboden schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken aan de gemeenteraad via Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan een ieder mondeling een zienswijze naar voren brengen. Ingeval u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met B. Tjiam van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw tel. (073) 615 97 87.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 12 november 2010

Naar boven