Vastgesteld bestemmingsplan Villapark Vogelhorst II, eerste partiële herziening, Almere Hout ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van

30 september 2010 het bestemmingsplan Villapark Vogelhorst II, eerste partiële herziening heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 15 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage (tot en met maandag

27 december 2010).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan voorziet in een reparatie van het bestemmingsplan Villapark Vogelhorst II en kent een bestemming Woongebied toe aan twee gebieden langs de Vogelweg. Daarnaast worden met dit bestemmingsplan wijzigingen aangebracht in de regels en op de plankaart van het bestemmingsplan Villapark Vogelhorst II. Deze wijzigingen voorzien in ruimere bouw- en gebruiksmogelijkheden in en bij woningen of zijn opgenomen naar aanleiding van gewijzigd gemeentelijk beleid of wetgeving.

Bij de vaststelling zijn onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • De subbestemming zorghuisvesting, ten zuiden van de centrale waterpartij in Villapark Vogelhorst II, is verwijderd.

  • De regeling voor twee aaneengeschakelde woningen in de regels is verduidelijkt.

  • De bouw- en gebruiksmogelijkheden uit de Nota kleine bouw zijn overgenomen, voor zover deze een verruiming inhouden ten opzichte van het geldende bestemmingsplan.

  • De goot- en bouwhoogten voor bouwwerken en de begripsbepalingen in de regels zijn aangepast aan de standaardregels voor bestemmingsplannen in Almere.

  • De regels zijn aangepast aan de Wet ruimtelijke ordening en het Besluit ruimtelijke ordening.

  • De toelichting van het bestemmingsplan is aangepast voor wat betreft het aspect geluid.

Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. De gemeenteraad heeft echter bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest (op tijd) zijn zienswijze in te dienen, tegen het hele plan beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 15 november 2010 tot en met maandag 27 december 2010 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Villapark Vogelhorst II, eerste partiële herziening. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op het raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen.

Naar boven