Bestemmingsplan ‘Overteylingen’ (Sassenheim) goedgekeurd

Wij maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 2 november 2010 (kenmerk PZH-2010-211882266) het bestemmingsplan ‘Overteylingen’ (Sassenheim) volledig hebben goedgekeurd. De ingediende bedenking is ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan ‘Overteylingen’ is op 13 maart 2008 vastgesteld door de gemeenteraad van Teylingen. Het bestemmingsplan vormt de juridisch-planologische regeling voor de bouw van 300–360 woningen in het gebied tussen de Carolus Clusiuslaan, de Teijlingerlaan en de Hoofdstraat in Sassenheim. Daarnaast maakt het ontwerpbestemmingsplan op het terrein van ‘De Schutse’ aan de Jan van Brabantweg de ontwikkeling van het woonzorgcentrum Sassembourg mogelijk.

Het eerdere besluit van 28 oktober 2008 (PZH-2008-932348) van Gedeputeerde Staten tot goedkeuring van het bestemmingsplan was bij uitspraak van 27 januari 2010 (200808579/1/R1) vernietigd door de Raad van State. Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan getoetst aan de luchtkwaliteitseisen op grond van de Wet milieubeheer en is door de Milieudienst West-Holland aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van het plan voor de luchtkwaliteit. Dit onderzoek is op 20 mei 2010 vastgesteld door de gemeenteraad. De conclusie van het onderzoek is dat vanuit een oogpunt van luchtkwaliteitseisen geen belemmeringen bestaan tegen het bestemmingsplan.

Stukken ter inzage

Het bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit liggen met ingang van vrijdag 12 november 2010 tot en met donderdag 23 december 2010 ter inzage bij de gemeentewinkel, Wilheminalaan 25 in Sassenheim. De openingstijden van het gemeentekantoor zijn: maandag van 8.30–13.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30–16.00 uur en donderdag van 8.30–20.00 uur.

Het bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit kunnen tevens geraadpleegd worden op www.teylingen.nl onder plannen en projecten, Sassenheim, Overteylingen.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen tijdens deze termijn tegen het goedkeuringsbesluit in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland tegen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland tegen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan.

Belanghebbenden die in beroep zijn gegaan en vinden dat sprake is van een spoedeisend belang kunnen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op vrijdag 24 december 2010. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorhout, 11 november 2010

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Naar boven