Bestemmingsplan Distelhof

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Distelhof’ op 18 oktober 2010 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 12 november gedurende zes weken (t/m 23 december) ter inzage. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en onderliggende stukken zijn digitaal beschikbaar via www.haren.nl. Tevens kunt u het bestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud bestemmingsplan Distelhof

Het plangebied ligt tussen de achtererven van de woningen aan de Ridderspoorweg, Anjerlaan, Oude Middelhorst en de Klaproosweg in Haren en voorziet in de herontwikkeling van het voormalige bedrijventerrein ‘Vademo’. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is het plan van projectontwikkelaar Rottinghuis om op deze locatie negen woningen te realiseren.

Terinzagelegging

Genoemd vastgesteld bestemmingsplan ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren.

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan geen wijzigingen in het plan aangebracht.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Tijdens de ter inzagetermijn kunt u een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer C. Kuperus, telefoonnummer 050-53 39 911 of gemeente@haren.nl.

Naar boven