Ontwerp Structuurvisie Bodegraven ter inzage

Vanaf maandag 15 november ligt het ontwerp van de Structuurvisie Bodegraven ‘Vitaliteit op een knooppunt’ ter inzage. Geïnteresseerden kunnen gedurende 6 weken hun zienswijzen indienen. Het ontwerp van de structuurvisie van Bodegraven is op 30 september 2010 door de gemeenteraad vastgesteld.

Ruimtelijk kader

De nieuwe structuurvisie geeft de ruimtelijke principes aan die sturend zullen zijn bij de verdere ontwikkeling van het grondgebied van de huidige gemeente Bodegraven (straks: gemeente Bodegraven-Reeuwijk). De structuurvisie heeft betrekking op de periode 2010–2020 en geeft een doorkijk naar 2030 en vormt een belangrijk (toetsings-)kader voor nieuwe ruimtelijke plannen zoals bestemmingsplannen en projecten.

Inzien

Gedurende de termijn van inzage kan iedereen een zienswijze indienen. Iedereen kan de Structuurvisie met bijbehorende stukken inzien vanaf maandag 15 november bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bodegraven (Raadhuisplein 1, Bodegraven). Openingstijden maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. De structuurvisie is ook te raadplegen op de website van de gemeente Bodegraven onder ‘Projecten en bestemmingsplannen’.

Informatieavond

Op 29 november organiseert de gemeente Bodegraven een informatieavond over de structuurvisie. Deze bijeenkomst is in de trouwzaal van het gemeentehuis van Bodegraven van 19.30 tot 21.30 uur. Deze bijeenkomst heeft een informatief karakter. Tijdens de bijeenkomst is er dan ook geen gelegenheid om formeel zienswijzen naar voren te brengen.

Zienswijzen

U heeft de mogelijkheid om schriftelijk en mondeling zienswijzen in te dienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de:

Gemeente Bodegraven

T.a.v. de gemeenteraad van Bodegraven

Postbus 401

2410 AK Bodegraven

of per e-mail naar jkoek@bodegraven.nl.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden. Voor het maken van deze afspraak kunt u contact opnemen met Joyce Koek (0172-522 736).

Van de terinzagelegging en de ingekomen zienswijzen stelt de gemeente een verslag op.

Vervolg

Op basis van het verslag van de terinzagelegging zal de gemeente een voorstel doen aan de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Bodegraven-Reeuwijk om de structuurvisie definitief vast te stellen. De indieners van de zienswijzen krijgen het verslag van de terinzagelegging en het gemeentelijke voorstel te zijner tijd toegestuurd. In de eerste helft van 2011 zullen de structuurvisies van de gemeente Bodegraven en Reeuwijk worden samengevoegd tot één document, dat door de gemeenteraad wordt vastgesteld en na besluitvorming ook ter visie wordt gelegd.

Naar boven