Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Voorthuizen-Oost

De raad heeft op 28 september 2010 het bestemmingsplan Voorthuizen-Oost gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het doel van het bestemmingsplan Voorthuizen-Oost is een actueel planologisch regime voor het gebied te realiseren.

Het plangebied beslaat het oostelijk deel van de kern Voorthuizen. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Hoevelakense beek en een stuk Apeldoornsestraat. Aan de oostzijde loopt de grens van het plangebied langs de bebouwing van de wijk De Steenkamp, via het perceel van de sporthal aan de Jan de Jagerweg langs de woningen aan de Harremaatweg naar de Molenweg. De Molenweg loopt over in de Garderbroekerweg. De zuidgrens ligt vanaf de Garderbroekerweg naar de Elzenkamperweg en gaat dan via het perceel Bakkersweg 96 langs de zuidzijde van de wijk Kromme Akker. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Van den Berglaan, de Koninginnelaan, de Kievitsstraat en via de Apeldoornsestraat naar de Sportparkstraat. Vanaf de Sportparkstraat loopt de westgrens via de westzijde van de sportvelden aan de Roelenengweg door naar de wijk Blankensgoed. Bij de wijk Blankensgoed wordt de westgrens gevormd door de achtertuinen van de woningen aan de Kerkstraat en door de Rubensstraat.

De wijzigingen van het ontwerpbesluit zijn verwerkt in het bestemmingsplan. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn opgesomd in de Staat van Wijzigingen, die is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

Het plan ligt van 12 november tot en met 23 december 2010 ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2).

Het bestemmingsplan Voorthuizen-Oost is vanaf 12 november 2010 ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website (via www.barneveld.nl/bestemmingsplannen onder ‘Plannen in procedure’).

Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1005-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://gis.barneveld.nl/plannen/NL.IMRO.0203.1005-/NL.IMRO.0203.1005-0003

Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren brachten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). U kunt ook beroep instellen indien u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze naar voren te brengen. Wat betreft de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen ongeacht of hij eerder een zienswijze naar voren bracht.

Ook kan tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling bestuursrechtspraak. Anders treedt het besluit in werking één dag na afloop van de beroepstermijn.

De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u moet betalen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel uw verzoek om voorlopige voorziening.

Akkoord, 11 november 2010

Namens burgemeester en wethouders,

H. Ytsma,

coördinator Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven