Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 1997 Markelo, herziening Goorseweg 50 en Boswinkelsweg 14’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1997 Markelo, herziening Borculoseweg 50 en Boswinkelsweg 14’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in het vergroten van de woning op het perceel Goorseweg 50 te Markelo. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de landhuizenregeling. In het kader van de landhuizenregeling mag de inhoud van de bestaande woning worden vergroot naar 2.000 m3, exclusief bijgebouwen. Ter compensatie dient minimaal 800 m2 aan agrarische bedrijfsbebouwing te worden gesloopt en moet er een aansluitend gebied van tenminste 1,5 hectare landschappelijk worden versterkt. De sloop van agrarische bedrijfsgebouwen zal niet plaatsvinden aan de Goorseweg 50, maar op het perceel aan de Boswinkelsweg 14 te Markelo. Hier wordt in totaal 859 m2 aan opstallen gesloopt en het perceel landschappelijk ingepast.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan als volgt gewijzigd vastgesteld:

  • Regels: artikel 5.2 is aangepast zodat het realiseren van aangebouwde bijgebouwen niet mogelijk is.

  • Verbeelding: in verband met het bouwplan van de intiatiefnemer is de vorm van het bouwblok aangepast.

Het vastgestelde plan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is met ingang van 11 november 2010 gedurende zes weken voor een ieder in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het vastgestelde bestemmingsplan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.BGxMKLxGooBosx-VS10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.BGxMKLxGooBosx-VS10

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Eenieder die bedenkingen heeft tegen bovengenoemde wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

10 november 2010

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

H. Kok,

burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven