Projectbesluit, bouwvergunning en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wetgeluidhinder voor Tuin van Woezik fase 1

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen hebben besloten om met toepassing van artikel 3.10 Wro (Wet ruimtelijke ordening) een projectbesluit te nemen en bouwvergunning te verlenen voor de bouw van 72 woningen langs de Hoefsestraat tussen de Zesweg en de Weegbree in Wijchen. Ook heeft het college besloten een hogre grenswaarde van 55 dB voor wegverkeerslawaai te verlenen voor dit project.

Ter inzage

Het projectbesluit, de bouwvergunningen en het besluit hogere grenswaarden ligt met ingang van 11 november voor eenieder gedurende zes weken bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het gemeentekantoor ter inzage. De openingstijden zijn op werkdagen van 8.30–12.30 uur en op woensdagavond van 17.00–19.30 uur. Op afspraak kunt u ook ’s middags stukken inzien. Het plan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep besluit hogere grenswaarden

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit hogere grenswaarden door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot ons college hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na bekendmaking.

Hebt u er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kunt een voorlopige voorziening vragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  ’s-Gravenhage.

Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een kopie van het beroepschrift worden bijgevoegd. Voor de behandeling van een beroepschrift, maar ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep bouwvergunningen en projectbesluit

Tegen het projectbesluit en de bouwvergunningen kunt u binnen zes weken beroep instellen bij de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

De termijn van zes weken begint te lopen op de dag na de datum van verzending van dit besluit aan de aanvrager. De rechtbank wenst het beroepschrift in tweevoud te ontvangen, alsmede een afschrift in tweevoud van het dit besluit.

Heeft u er veel belang bij dat deze besluiten niet in werking treden, dan kunt een voorlopige voorziening vragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet u indienen bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een kopie van het beroepschrift worden bijgevoegd.

Voor de behandeling van een beroepschrift, maar ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op het projectbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat u geen ‘pro forma’ beroepschrift kunt indienen maar dat uw beroepschrift al alle beroepsgronden moet bevatten.

Wijchen, 10 november 2010

Burgemeester en wethouders van Wijchen,

G.H.W. Noordewier,

burgemeester.

J.W.M. van der Knaap,

secretaris.

Naar boven