Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen (Herzien)’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen (Herzien)’ in Amerongen gewijzigd heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, aangezien het kostenverhaal anderszins is verzekerd door middel van een overeenkomst met de ontwikkelaar.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het plan beoogt de ontwikkeling van een multifunctioneel centrumgebied ten noorden van de oude kern van Amerongen en de N225 mogelijk te maken. De locatie wordt door de volgende wegen begrensd: de Koenestraat, de Prinses Beatrixlaan, de Koningin Emmalaan en de Burgemeester W. Martenslaan. Het basketballveldje aan de Prins Hendriklaan maakt eveneens deel uit van het plangebied.

De wijzigingen ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan kunt u in het vaststellingsbesluit nalezen. De wijzigingen houden voornamelijk de tekstuele aanpassing van de regels van het bestemmingsplan aan de regelgeving in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in.

Wanneer en waar kunt u dit bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan met alle eventuele bijlagen evenals het raadsvoorstel en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 12 november 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Gemeentewinkel in Doorn. De Gemeentewinkel is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 13.30 uur en op woensdag tot 20.00 uur.

Tevens kunt u de stukken digitaal inzien via de internetsite www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl via Direct naar → Stukken ter inzage. Een andere mogelijkheid is raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u reageren?

Instellen van beroep c.q. verzoek om voorlopige voorziening

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de inzageperiode beroep worden ingediend door:

  • 1. een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • 2. een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het bestemmingsplan;

  • 3. belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin aangebrachte wijzigingen.

Beroep kan worden ingediend de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ook kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven