Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Mensportbedrijf Eexterweg 14 te Annen’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 15 september 2010 het bestemmingsplan ‘Mensportbedrijf Eexterweg 14 te Annen’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het mensportbedrijf op het perceel Eexterweg 14 te Annen. Deze ontwikkeling omvat de realisatie van vakantiewoningen, een woning met koetshuis en uitbreiding van de manegeactiviteiten. De bestaande woning wordt gesloopt.

Wijzingen ten opzichte van het ontwerp

In het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerp ambtshalve wijzigingen opgenomen. Hierdoor ontstaat een consistent en plantechnisch correct bestemmingsplan. Het overzicht van ambtshalve aanpassingen is na te lezen in het raadsvoorstel dat aan de bijlage van het bestemmingsplan is toegevoegd.

Ter inzage

Het raadsbesluit met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 11 november 2010 ter inzage totdat de beroepstermijn van zes weken is verstreken. De stukken zijn in te zien tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 in Gieten. Daarnaast zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder Wonen en Leven → Bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De ingediende zienswijze is enkel bij de ter inzage gelegde stukken op het gemeentehuis in te zien.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Anloo Buitengebieden, uitwerkingsplan De Hullen 8a’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij bij besluit van 2 november 2010 het uitwerkingsplan ‘Anloo Buitengebieden, uitwerkingsplan De Hullen 8a’ te Annen hebben vastgesteld. Dit in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Het ontwerpuitwerkingsplan heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend Anloo, sectie U, nr. 331 (geheel) en plaatselijk bekend De Hullen 8a te Annen. Op basis van de uitwerkingsbevoegdheid in het bestemmingsplan is het mogelijk een bedrijfswoning op het perceel te realiseren. Het uitwerkingsplan vormt de planologische en juridische basis hiervoor.

Informatief wordt aangegeven dat de bestaande opstallen op dit perceel worden afgebroken en dat daar een nieuwe bedrijfswoning en bijgebouw, beide in landelijke stijl, voor terug gebouwd worden.

Tegen het ontwerpuitwerkingsplan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht en bij de vaststelling zijn in het uitwerkingsplan geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt, samen met het besluit tot vaststelling, met ingang van 11 november 2010 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Het uitwerkingsplan en het besluit tot vaststelling kunnen ook geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.aaenhunze.nl, onder ‘Wonen en Leven’/‘Bestemmingsplannen’ en is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Omdat tegen het ontwerp uitwerkingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging alleen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen tegen het ontwerp uitwerkingsplan bij burgemeester en wethouders in te dienen, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het vastgestelde uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven