Reconstructie N261 (Midden-Brabantweg)

Voorontwerp bestemmingsplan en MER met aanvullingen

Inspraak en informatieavond op woensdag 24 november 2010

Inzage voorontwerpbestemmingsplan en MER met aanvullingen

Het college van B&W van Loon op Zand maakt, mede op grond van de gemeentelijke inspraakverordening, bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘N261, Reconstructie Zuid’ en het MER (Milieu Effectrapport) met bijbehorende stukken met ingang van 12 november t/m 23 december 2010 ter inzage liggen: bij de balie Openbare Ruimte van de Gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Inzage buiten openingstijden is desgewenst mogelijk na telefonische afspraak. Het voorontwerpbestemmingsplan en het MER kunt u downloaden via www.loonopzand.nl → plannen en projecten → bestemmingsplannen → plannen in procedure en digitaal bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het voorontwerp bestemmingsplan ‘N261, Reconstructie Noord’ kunt u terecht op www.waalwijk.nl en het gemeentehuis in Waalwijk.

Inspraak

Gedurende genoemde periode van inzage kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze over het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Het MER heeft al eerder een inspraakprocedure doorlopen. Dit geldt niet voor de tweede en derde aanvulling. Deze liggen nu ook ter inzage. Volgens de wet kan door eenieder over het MER (en de aanvullingen) alleen zienswijzen indienen wanneer het MER niet voldoet aan de daaraan gestelde regels (artikel 7.10 en 7.11 van de Wet milieubeheer) en over eventuele onjuistheden in het rapport. Omdat de richtlijnen voor dit MER vóór de wetswijziging van 1 juli 2010 zijn vastgesteld, gelden hier de wettelijke bepalingen van voor de wetswijziging.

Schriftelijk of mondeling

U kunt reageren op het voorontwerp ‘N261, Reconstructie Zuid’ en het MER door een schriftelijke reactie vóór 24 december 2010 te zenden naar het College van B&W van Loon op Zand, Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u telefonisch of per e-mail een afspraak maken bij de heer M. van Merwijk, telefoon 0416-289170 of via e-mail m.vanmerwijk@loonopzand.nl.

Informatiebijeenkomst op 24 november 2010

Op woensdag 24 november a.s. om 19.30 uur is er een informatieavond in het NH-hotel aan de Bevrijdingsweg 1 in Waalwijk. Tijdens deze bijeenkomst wordt het voorontwerpbestemmingsplan N261 Reconstructie Noord (Waalwijk) en Zuid (en Loon op Zand) en het MER N261 toegelicht en verdere informatie over de procedure verstrekt. Ook is er dan de gelegenheid om vragen te stellen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Zienswijzen met betrekking tot het MER worden voorgelegd aan de Commissie MER.

Deze commissie zal beoordelen of die leiden tot een nader advies aan de gemeenteraden van Loon op Zand en Waalwijk.

De inspraakreacties op het voorontwerp bestemmingsplan worden door de beide colleges beoordeeld. In het eindverslag dat gemaakt wordt na de inspraakperiode zal ieder college voor zijn gedeelte (noord of zuid) aangeven in hoeverre de reacties, inclusief zienswijzen op het MER en het advies van de Commissie MER in het ontwerpbestemmingsplan, verwerkt zullen worden. De raad van iedere gemeente zal zich uitspreken over de definitieve aanvaarding van het MER en vervolgens ook besluiten over de vaststelling van het bestemmingsplan. Wij houden u op de hoogte via deze pagina en www.loonopzand.nl.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van Merwijk, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0416-289170 of e-mail m.vanmerwijk@loonopzand.nl.

Kaatsheuvel, 10 november 2010

Naar boven