Ontwerpbestemmingsplan ‘Verdubbeling Sloeweg 2011’ (rectificatie)

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Verdubbeling Sloeweg 2011’ met ingang van 11 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de receptie van het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Tevens is het plan in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen en digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BG25-ON01.

De provincie Zeeland is voornemens om de enkelbaans autoweg N62 (Sloeweg) tussen de aansluiting Westerscheldetunnelweg/Bernhardweg West en de A58 te verdubbelen. Dit verhoogt de capaciteit en bevordert de doorstroming en veiligheid op deze weg. De gemeente Goes heeft, voor het gedeelte van het project dat gelegen is op haar grondgebied, derhalve een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het plangebied binnen de gemeente Goes omvat de A58 (tussen de Nieuwe Rijksweg en de Lamoenweg/Martinweegje) en de afslagen ter hoogte van de Sloeweg, Stelledijk Noordzakweg en Poldersedijk. Hierbij zijn de doelen:

  • de verkeersafwikkeling op de Sloeweg (N62) verbeteren door het verhogen van capaciteit en doorstroming;

  • sluipverkeer op het onderliggende wegennet en ongewenst doorgaand verkeer op de Nieuwe Rijksweg voorkomen;

  • de verkeersveiligheid in het gebied verbeteren.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp indienen bij de gemeenteraad, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Indien u een mondelinge zienswijze in wilt dienen kunt u contact opnemen met de heer M. Koole, 0113-249673.

Naar boven