Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Locatie Aelserhof’ en sluiten anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Stein maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat van donderdag 11 november 2010 tot en met woensdag 22 december 2010 voor iedereen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Locatie Aelserhof’ met bijbehorende stukken. Op grond van het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening jo. artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders tevens kennis van het sluiten van een anterieure overeenkomst. De overeenkomst is aangegaan tussen de gemeente Stein, Vivantes zorggroep en Stichting Maaskant Wonen.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie van een woonzorgcomplex in het gebied dat globaal wordt begrensd door de Ch. de Gavrestraat, Mgr. D’ Arbergstraat, Charles de Geloesstraat en Jurgensstraat te Elsloo mogelijk.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan vormt een bouwplan ingediend door Vivantes Zorggroep en Stichting Maaskant wonen. Het bouwplan voorziet in de realisatie van een woonzorgcomplex op het voormalige handbalterrein aan de Ch. de Gavrestraat te Elsloo. De te realiseren plandelen binnen het complex zijn als volgt:

  • 48 verpleeghuisplaatsen met ondersteunende voorzieningen;

  • 18 zorgwoningen;

  • een (eerstelijnszorgcentrum in de vorm van een AHOED (apotheek en huisartsen onder één dak en een praktijk voor fysiotherapie.

Het ontwerpbestemmingsplan alsmede de zakelijk inhoud van de anterieure overeenkomst ligt vanaf donderdag 11 november 2010 tot en met woensdag 22 december 2010 ter inzage tijdens de openingstijden:

  • in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein;

  • in de bibliotheek van Stein.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende relevante stukken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl (actueel ➔ bekendmakingen ➔bestemmingsplan).

Naast het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt tevens het hogere waarden besluit op grond van de Wet geluidhinder ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende voormelde termijn van tervisielegging kan eenieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp (schriftelijk) kenbaar maken bij de gemeenteraad van Stein. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht (tel.046-4359346).

Mondelinge toelichting

Degenen die hun zienswijze tijdig kenbaar hebben gemaakt worden door de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting in de reguliere vergadering van de commissie VRO. Als u hiervan gebruik wenst te maken, dient u dit te vermelden in de zienswijze.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling MRB, dhr. B. Robberts, tel: 046-4359346.

Stein, november 2010

Naar boven