stcrt-2010-1763-001.png Bestemmingsplan ‘Beroepen en bedrijven aan huis’ vastgesteld

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 26 januari 2010 (besluitnummer 3296447) het bestemmingsplan ‘Beroepen en bedrijven aan huis’ ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is opgesteld om de bestaande regeling voor beroepen en bedrijven aan huis te uniformeren en te versoepelen.

De regeling gaat van een ‘nee, tenzij’ naar een ‘ja, mits’ uitgangspunt. Dit wordt bereikt door aan de woonbestemming regels toe te voegen voor ‘aan huis gebonden bedrijven of beroepen’. Als aan de regels wordt voldaan, mag een beroep of bedrijf aan huis worden gevestigd zonder dat een ontheffing nodig is. De regels gelden voor het hele Amersfoortse grondgebied.

Ter inzage

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 26 januari 2010 ter inzage van 11 februari tot en met 24 maart 2010 in het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 (openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00–17.00 uur). Het ontwerpbestemmingsplan is eveneens in te zien via de website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Procedure

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26. Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven