Wet ruimtelijke ordening verleende bouwvergunning met projectbesluit ex artikel 3.10 Wro voor de herbouw van IJssalon Passi te Horst

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat zij een projectbesluit op grond van artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening hebben genomen en bouwvergunning hebben verleend voor:

De herbouw van de IJssalon Passi, op de percelen kadastraal bekend gemeente Horst, sectie D, nummer 5383, gelegen aan het St. Lambertusplein 10a in Horst.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn de volgende wijzigingen aangebracht in het projectbesluit:

  • In de ruimtelijke onderbouwing wordt duidelijker opgenomen dat SAB in opdracht van de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden heeft opgesteld en heeft geconcludeerd dat als aan deze voorwaarden wordt voldaan, herbouw op de huidige locatie stedenbouwkundig een goede optie is. (2.2 nota van zienswijzen)

  • In de ruimtelijke onderbouwing stond opgenomen dat er een anterieure overeenkomst is gesloten. Dit is niet juist en de ruimtelijke onderbouwing wordt hierop aangepast. (2.7 nota van zienswijzen)

  • De ruimtelijke onderbouwing wordt op het punt van parkeren aangepast. Opgenomen zal worden dat in de directie omgeving van het paviljoen (ijssalon) voldoende parkeergelegenheid in het openbaar gebied beschikbaar is om de geringe toename van de parkeerbehoefte op te vangen. (3.7 nota van zienswijzen).

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is de volgende voorwaarde verbonden aan het besluit:

  • Aan dit besluit wordt de voorwaarde verbonden worden dat na sloop van de bebouwing en verhardingen van het terrein, een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd dient te worden conform het programma van eisen. (2.6 en 3.6 van de nota van zienswijzen).

Belanghebbenden, die het met bovenstaande besluiten niet eens zijn, kunnen binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd beroep instellen bij de rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Deze mogelijkheid staat alleen open voor belanghebbenden:

  • die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het inbrengen van zienswijzen in staat zijn geweest;

  • die het niet eens zijn met de voormelde ambtshalve doorgevoerde wijzigingen.

Wanneer er sprake is van een spoedeisend belang kan daarnaast een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van deze rechtbank. Aan deze procedure zijn kosten verbonden.

De besluiten en alle daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 11 november 2010 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis te Horst en kunnen op afspraak worden ingezien.

De bekendmaking van het besluit vindt tevens plaats in het huis-aan-huis-blad De Hallo, op onze website én in de Staatscourant. Het digitale plan kan tevens worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer: NL.IMRO.1507.PBHOLAMBERTUSPL 10A-VA01

Horst, 11 november 2010

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven