Vaststelling bestemmingsplan ‘Uitbreiding IKEA, bedrijventerrein Nieuwgraaf, Duiven’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 1 november 2010, besluitnummer X-7, het bestemmingsplan ‘Uitbreiding IKEA, bedrijventerrein Nieuwgraaf, Duiven’ heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan beoogt de uitbreiding van IKEA Duiven, aan de Biograaf 2 op het bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven, mogelijk te maken. Het bedrijventerrein Nieuwgraaf is – globaal aangegeven – gesitueerd oostelijk van de Rivierweg, ten zuid(oost)en van de A12 en westelijk van het bedrijventerrein Centerpoort-Zuid.

IKEA is voornemens haar store in Duiven te upgraden, aangezien de huidige vestiging in Duiven verouderd is en hierdoor niet de internationale formulelijn van IKEA kan worden gevolgd. Hiervoor wordt de winkelruimte vergroot van ca. 23.000 m2 b.v.o. tot ca. 39.000 m2 b.v.o. Om ook in de toekomst te kunnen voorzien in voldoende parkeerplaatsen wordt op het huidige parkeerterrein een parkeergarage gebouwd. Het bestaande naastgelegen bedrijfsgebouw, dat momenteel deels wordt gebruikt door IKEA en deels door andere bedrijven, zal worden gesloopt. Deze ruimte is nodig om het gehele plan te kunnen realiseren. Ter hoogte van de Biograaf wordt een rotonde aangelegd, waarna de bestaande straat de Biograaf komt te vervallen.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan met ingang van donderdag 11 november 2010 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

Informatie

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 11 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op maandagavond is deze balie tevens geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPNIEUWGRAAF002-VS01 en de gemeentelijkeinternetsite www.duiven.nl onder de kop ‘plannen en projecten’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0226.

Voor meer informatie en fysieke inzage in de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 279 382.

Naar boven