Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Molenstraat

Burgemeester en wethouders van Best maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 1 november 2010 bestemmingsplan Molenstraat 2010 heeft vastgesteld. In het bestemmingsplan worden nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het plangebied wordt in het westen begrensd door het spoortraject en in het oosten door het Heilig Hartplein. In oostelijke richting behoren de projectmatig gerealiseerde woningen op de hoek van de Molenstraat en het Heilig Hartplein tot het plangebied. De noordgrens wordt bepaald door de achterperceelsgrenzen van de woningen aan de Molenstraat. Deze begrenzing sluit aan op het grondgebied van de begraafplaats en van een bedrijventerrein. De zuidgrens wordt ook hier bepaald door de achterperceelsgrenzen van de woningen aan de Molenstraat. Deze begrenzing sluit aan op het grondgebied van de woningen aan De Leeuwerikstraat en Stationsstraat. Het binnenterrein met de grote loods achter de woningen aan de Molenstraat behoort eveneens tot het plangebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 11 november 2010 voor de duur van zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Projecten → Actualisatie bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, naast het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven