Vaststelling wijzigingsplan ‘Piet Heinstraat’ te Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij bij besluit van 2 november 2010 het wijzigingsplan ‘Piet Heinstraat’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Genoemd besluit en het vastgestelde wijzigingsplan liggen vanaf 12 november 2010 gedurende zes weken (tot en met 24 december 2010) voor een ieder ter inzage bij de vakbalie Ruimte, Kanaalweg 3. Het besluit en wijzigingsplan zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en leven / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast zijn desbetreffende stukken raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode in te vullen NL.IMRO.0687.BPWSTRPIE-VG99.

Het wijzigingsplan voorziet in een planologisch juridische regeling om herstructurering van de locatie ‘Piet Heinstraat’ in de Stromenwijk mogelijk te maken. Betreffende locatie is gelegen tussen ‘Toorenvliedtwegje’, ‘Piet Heinstraat’ en ‘Dorus Rijkersstraat’. In het ‘Bestemmingsplan Stromenwijk’ (moederplan) is de locatie aangewezen als een gebied met wijzigingsbevoegdheid. Het plan gaat uit van de realisatie van maximaal zes rijwoningen aan de Dorus Rijkerstraat en maximaal vier vrijstaande woningen aan de Piet Heinstraat.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpwijzigingssplan tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze kenbaar te maken.

Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens op grond van artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening de voorzitter van de hiervoor aangehaalde Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Middelburg, 2 november 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven