Ontwerpbestemmingsplan ‘Randenbroek Zuid’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 11 november tot en met 22 december 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Randenbroek Zuid’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan Randenbroek Zuid maakt herstructurering van een deel van de wijk Randenbroek mogelijk. Het plangebied wordt begrensd door het Valleikanaal in het noordoosten, de A28 in het zuidoosten, de Heiligenbergerweg in het zuidwesten en de Haydenstraat, Weberstraat, Ringweg Randenbroek en Schuilenburgerweg in het noord(west)en.

Randenbroek Zuid is na vijftig jaar toe aan een grondige opknapbeurt. Een belangrijke opgave daarbij is de verbetering van de woonkwaliteit in de wijk en het vergroten van een gevarieerd woningaanbod. Om de herstructurering mogelijk te maken worden de portiekwoningen aan de Weberstraat (78) en aan de Haydn- en Berliozstraat (169) gesloopt. Deze woningen zijn relatief klein en voldoen niet meer aan de bouwtechnische eisen en woonkwaliteiten van vandaag. De ruimte die beschikbaar komt door de sloop van de woningen wordt gebruikt om de kwaliteit van de wijk te verbeteren en ongeveer 280 nieuwe woningen terug te bouwen. Belangrijke elementen bij de herstructurering zijn de Vosheuvelbeek en haar ecologische verbindingszone, voldoende speelplekken en een goede aansluiting van de wijk op de Heiligenbergerweg.

Procedure

Van 11 november tot en met 22 december 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Randenbroek Zuid’ ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant aan het Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00 – 17.00 uur). Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevr. N.J.M. Ludeking via telefoonnummer 033-469 4587.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Randenbroek-Schuilenburg) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Naar boven