Bestemmingsplannen ‘Centrum Oost, Ulft’ en ‘Ulft Noord-West’

Vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1 Bro

Burgemeester en wethouders delen ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening mee dat het gemeentebestuur van plan is bestemmingsplannen voor te bereiden voor:

Centrum Oost, Ulft

Het bestemmingsplan ‘Centrum Oost te Ulft’ is de juridisch-planologische uitwerking van het oostelijk deel van het Centrumplan Oost. Dit Centrumplan is opgesteld als kader voor de gemeente Oude IJsselstreek om met visie het centrum van Ulft verder te ontwikkelen. Om een subregionale winkelfunctie te blijven vervullen, zijn versterkende ingrepen in het centrum van Ulft noodzakelijk. Het bestemmingsplan maakt een uitbreiding van detailhandel aan de zuidzijde van het JF Kennedyplein en aan de Kerkstraat planologisch mogelijk. Daarnaast voorziet het bestemmingplan in de mogelijkheden tot woningbouw aan de Kerkstraat. Op 29 september jl. is een informatieavond georganiseerd over het bestemmingsplan, het inrichtingsplan en het stedenbouwkundigplan.

Ulft Noord- West

Het bestemmingsplan ‘Ulft Noord-West’ is grotendeels gericht op het beheer van de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik. Het wordt opgesteld in het kader van de actualisering van bestemmingsplannen binnen de gemeente Oude-IJsselstreek. Daarnaast maakt het bestemmingsplan enkele ontwikkelingen mogelijk en biedt het ruimte voor de realisatie van de beoogde herstructurering van de in het plangebied gelegen woonwijk.

Procedure

Er liggen nu nog geen stukken ter inzage, er kunnen geen zienswijzen worden ingediend en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over de voornemens uit te brengen. Te zijner tijd zullen ontwerpen van de bestemmingsplannnen ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op de plannen. Op de gemeentepagina en op deze website wordt aangekondigd wanneer en op welke manier u kunt reageren.

Naar boven