Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Oss maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde met bijbehorende stukken voor iedereen met ingang van 11 november 2010 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Ontwerpbestemmingsplan

In het kader van de actualisering van bestemmingsplannen is eind 2008 gestart met de herziening van de bestemmingsplannen die gelden voor de bedrijventerreinen Elzenburg en De Geer. De huidige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen inhoudelijk niet meer aan de eisen die aan een actueel en adequaat bestemmingsplan worden gesteld. Het plangebied bestaat uit de bedrijventerreinen Elzenburg en De Geer en het daarbij behorende afschermende groen en ligt aan de noordzijde van de stad Oss. De N329 valt buiten het plangebied, omdat hiervoor een apart bestemmingsplan is opgesteld in verband met de reconstructie van de weg.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van de Wet geluidhinder voor een aantal in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen woningen een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels vanwege industrielawaai vast te stellen. Het gaat om een aantal woningen gelegen aan de Maaskade, de Vechtstraat, de Ijsselstraat en de Spaanderstraat.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde met bijbehorende stukken worden voor iedereen met ingang van 11 november 2010 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd en raadpleegbaar gemaakt:

  • Op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • Op de gemeentelijke websites: www.oss.nl en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl.

  • Bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPelznbrgross2011-ON01.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de periode van tervisielegging (dus tot en met woensdag 22 december 2010), kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’.

Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde

Gedurende de periode van tervisielegging kan een belanghebbende schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde bij burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’.

Mondelinge zienswijze

Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor dient u een afspraak te maken met een medewerker van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling op een van de volgende telefoonnummers; 0412-629631 of 0412-629263.

Naar boven