Vaststelling bestemmingsplan en hogere grenswaarden Studentenhuisvesting NDSM

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De deelraad van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft bij besluit van 20 oktober 2010, 3538-A, het bestemmingsplan Studentenhuisvesting NDSM vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum en nummer heeft de deelraad voorts besloten geen grondexploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Tevens heeft het dagelijks bestuur in dit verband bij besluit van 6 juli 2010 op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in deze wet.

Het bestemmingsplan, het besluit inzake het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Studentenhuisvesting NDSM, met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 10 november 2010 tot en met 22 december 2010 ter inzage op het volgende adres:

  • het servicecentrum, afdeling Vergunningen van stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur;

Een digitale versie van het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden Studentenhuisvesting NDSM staan op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Op de laatstgenoemde site kunt u het bestemmingsplan ook downloaden.

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door MS. van Riemsdijkweg, aan de noordzijde door de MS. Tarnweg, aan de westzijde door door TT. Melaniaweg en aan de zuidzijde door de MT. Ondinaweg.

De doelstelling van het bestemmingsplan is om de studentenhuisvesting voor langere tijd mogelijk te maken.

In het plangebied is sprake van geprojecteerde gevoelige bebouwing in de vorm van woningen. Deze bebouwing valt binnen een zone van verkeerslawaai. In verband hiermee zijn voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op 6 juli 2010 hogere grenswaarden voor het verkeerslawaai vastgesteld.

Van 11 november 2010 t/m 22 december 2010 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de deelraad (voor het ontheffingsverzoek bij het dagelijks bestuur) van stadsdeel Amsterdam-Noord naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, tegen het besluit inzake het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit inzake het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 9 november 2010

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord,

L. Brasz,

secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven