stcrt-2010-1749-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Backenhagenlaan

De gemeenteraad heeft op 26 januari 2010 het volgende bestemmingsplan vastgesteld:

  • Backenhagenlaan

Het plangebied wordt begrensd door de Backenhagenlaan, de Zorggebouwen van Carint Zorgcentrum, het Dubbelinckpad en de Weldamstraat. Tot en met 2007 stonden op dit terrein 48 duplexwoningen. Deze zijn inmiddels gesloopt en nu ligt het terrein braak. Het plangebied is eigendom van Wooncorporatie Welbions te Hengelo. Op het braakliggende terrein wil Wooncorporatie Welbions 13 grondgebonden huurwoningen en één appartementencomplex met 20 gestapelde huurwoningen in zeven lagen realiseren. Deze ontwikkeling past niet in het geldende bestemmingsplan.

Inzien en beroepsschrift

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 12 februari t/m 25 maart 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0164.BP0004-0301 en de gemeentelijke website http://www.hengelo.nl/smartsite.dws?channel=INT&id=73251. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijkeplannen.hengelo.nl/plannen/NL.IMRO.0164.BP0004-/NL.IMRO.0164.BP0004-0301/.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven