Ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie Rounwei Warten’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie Rounwei Warten’ met ingang van woensdag 10 november gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt (samen met het ontwerpbesluit hogere grenswaarde) op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPWartenherz01-ON03

Het perceel is opgenomen in het bestemmingsplan Lytse Doarpen welke op 9 december 2009 is vastgesteld door de gemeenteraad. In dit bestemmingsplan is 1 bouwvlak (6 aanééngesloten woningen) opgenomen. Het te realiseren plan gaat echter uit van 3 blokken van 2 woningen waarbij de voorgevelrooilijn verspringt. Omdat de (levensloopbestendige) woningen niet passen binnen het bouwvlak van het geldende bestemmingsplan Lytse Doarpen is er een aparte bestemmingsplanprocedure nodig.

In het nieuwe plan wordt naast private ook publieke ruimte gerealiseerd. Het gebied is toegankelijk over de paden en het pleintje. Hagen en bomen vormen de afscheiding tussen private en publieke ruimte. In de noordoostelijke hoek van het plangebied zijn mogelijkheden voor het gebruiken van een volkstuin. Voor het pleintje worden zes parkeerplaatsen gerealiseerd. Parkeren blijft ook mogelijk aan de straat.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Boarnsterhim, Postbus 40, 9000 AA te Grou. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw N. de Visser-de Vries van de afdeling Beleidsontwikkeling en Projecten op telefoonnummer 0566-629 325 (maandag t/m donderdag).

Naar boven