Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ‘Siebengewaldseweg 47’

Wet ruimtelijk ordening/Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Siebengewaldseweg 47’ ter inzage wordt gelegd. Ten behoeve van dit plan zijn op 26 oktober 2010 hogere waarden als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vastgesteld. De desbetreffende stukken liggen ter inzage.

Zakelijke inhoud van de besluiten

Het ontwerpbestemmingsplan betreft het adres, Siebengewaldseweg 47 in Nieuw Bergen waarbij een horecabedrijf de bestemming gemengd krijgt. Aanleiding is het kunnen toestaan van het gebruik van een 7-tal appartementen voor (tijdelijke) woondoeleinden.

Voor deze locatie is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De gemeente heeft het voornemen om voor de te hoog belaste gevels van een 5-tal appartementen een hogere waarde vast te stellen van maximaal 55 dB. Met extra geluidsisolatiemaatregelen aan de appartementen wordt voldaan aan de wettelijke norm voor geluid binnen de appartementen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Siebengewaldseweg 47’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen van 4 november t/m 15 december 2010 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur inzien. Na telefonische afspraak, (0485) 34 83 83, kunt u ook ’s middags en op maandag van 16.00 tot 19.00 uur terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.bergen.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met iemand van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de gemeenteraad van Bergen, Postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Naar boven