Vaststelling bestemmingsplannen ‘Ruyven-Zuidpolder van Delfgauw’, “Kern Pijnacker Zuid/Zuid-Oost’ voorheen ‘Dorp-Zuid’ en ‘Nootdorp-Noord’

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp de bestemmingsplannen ‘Ruyven-Zuidpolder van Delfgauw’, ‘Pijnacker Zuid/Zuid-Oost’ en ‘Nootdorp-Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De vastgestelde bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 11 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker.

Tevens zijn de vastgestelde bestemmingsplannen digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voornoemde bestemmingsplannen betreffen de volgende gebieden.

Ruyven-Zuidpolder van Delfgauw

De grens van dit bestemmingsplan wordt aan de noordzijde gevormd door de N470 en het bedrijventerrein Ruyven. De A13 is de westelijke grens en de Oude Leedeweg (nabij de Groene Kade) de oostelijke grens. De Ackerdijkse Plassen in het zuiden vormen wel een onderdeel van dit bestemmingsplan, maar het lint Oude Leede niet. Voor het lint is een apart bestemmingsplan opgesteld. Dat betekent dat het grootste gedeelte van de (westelijke zijde van de) Zuideindseweg binnen de begrenzing van het bestemmingsplan valt.

Kern Pijnacker Zuid/Zuid-Oost

Dit bestemmingsplan omvat het zuidelijke gedeelte van de kern Pijnacker dat globaal begrensd wordt door de Willem van Windenstraat, de Van Brachtstraat, en de Veilingstraat in het noorden, de Hageveld, Duikersloot en een deel van de N470 in het oosten, de N470 en de watergang ten zuiden van de wijk Koningshof in het zuiden, de spoorbaan van metrolijn E (voorheen RandstadRail), de Klapwijkseweg, Oude Klapwijkseweg en de Europalaan in het westen.

Nootdorp-Noord

Het bestemmingsplan ‘Nootdorp-Noord’ omvat de gebieden Craeyenburch (zowel de nieuwe woongebieden als het terrein van de zorginstelling), Ypenburg (voor zover gelegen op het grondgebied van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en met inbegrip van de oude dorpslinten als de Veenweg en de Kortelandseweg en directe omgeving), Nieuwe Veen (zowel de woonwijk als het bedrijventerrein) en het terrein van de gemeentewerf aan de Molenweg en directe omgeving.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Pijnacker-Nootdorp, 10 november 2010

Het college van Pijnacker-Nootdorp.

Naar boven