4e wijzigingsplan ‘Buitengebied Oost’

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerp van het 4e wijzigingsplan ‘Buitengebied Oost’ (Natuurcompensatie A4/Moervaart) gereed is. Dit plan heeft betrekking op de ontwikkeling van nieuwe natuur langs de Zoom nabij de Moervaart. De Dienst Landelijk Gebied (DLG) heeft in het kader van de compensatie A4 van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om ruim 44 ha. natuur te compenseren. Hiervoor zijn zoekgebieden aangewezen en moeten gronden worden verworven. Een ervan betreft het perceel nabij de Moervaart ter grootte van 4,5 ha. die voorbestemd zijn om als bos en natuur ingericht te worden. De natuurontwikkeling gebeurt in overleg met de Stichting Brabants Landschap. Met de inrichting wordt een belangrijke impuls aan de uitbreiding van de ecologische verbindingszone gegeven. Hiervoor moet echter wel de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschaps- en natuurwaarden’ gewijzigd worden in de bestemming ‘bos en natuur’;

Het ontwerp van het (4e) wijzigingsplan ligt vanaf 8 november 2010 gedurende zes weken tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl . Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen inzake het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Indien u een mondelinge toelichting kenbaar wenst te maken, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel. 0164-277555. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad, postadres 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, telefoon 0164-277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 5 november 2010.

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

A.C. Spindler.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven